Info

Mitt lantbruk

Det här är en podd för dig som som arbetar inom de gröna näringarna. Programmet leds av Länsförsäkringar Skånes egen lantbruksspecialist, Peter Birch-Iensen, som har både många års praktisk erfarenhet av lantbruk och dessutom samlat en massa kunskap och erfarenhet som rådgivare till lantbruksföretag.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Mitt lantbruk
2020
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
June
May
April
March
February


2018
November
October
September
June
April
March
February


2017
December
November
October
September
June
May
March
February
January


2016
November


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: June, 2018
Jun 29, 2018

Redan romarna spädde ut vinet med vatten och sötade det med honung och kåda för att det skulle smaka bättre. Dagens organiserade matfuskare säljer rapsolja som dyrare olivolja, hästkött som nötkött och guacamole utan en gnutta avokado. Fusket är lönsamt och regeringen har nu lovat hårdare tag mot de som fuskar. Men räcker det?

I panelen deltar Kristina Yngwe, (C), Ingar Nilsson, matskribent, Erik Nilsson, Gunnarshögs gård och Niclas Warén, Ica.

Jun 29, 2018

Vem har råd att ta över gården? Det är lantbrukets känsligaste fråga – vem ska ta över gården när orken tryter. Senaste decenniets kraftigt stigande markpriser har på många håll ytterligare försvårat ägarskiften där hänsyn ska tas till flera parter.

Lyssna på panelsamtalet där Ingvar Karlsson, Affärsspecialist Länsförsäkringar, Stefan Gustavsson HIR Skåne, Ann Knutsson, vd Skånegårdar och Emilia Astrenius Wiederström, LRF Ungdomens ordförande deltar.

Jun 26, 2018

På tisdagens pre-event stod precisionsodling som tema och Mitt Lantbruk åkte dit för att prata med några deltagare och föreläsare. Vilken teknik kommer vi att se i framtidens lantbruk och kommer alla att hänga med i den snabba, tekniska utvecklingen? Lyssna på vilka lantbrukaren, forskaren och rådgivaren ser som vinnare och förlorare i det tekniska racet och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Jun 8, 2018

Årets Borgeby fältdagar stundar. I år återkommer det populärar pre-eventet då årets mässtema, precisionsodling, ska studeras på djupet. I Mitt Lantbruk får du veta mera om vad årets evenemang bjuder på och inte minst vad Länsförsäkringar Skåne har för matnyttigt att erbjuda i sin monter. I år handlar våra panelsamtal om generationsskifte samt om matfusk. LRF Ungdomens ordförande, Emilia Astrenius Widerström menar att det är viktigt att tidigt börja prata om vem som ska ta över gården och hur det ska gå till.

1